ATS Events

Een evenementenbureau als hobby

 

ATS Events sluit zich aan bij de mening van het Sint-Nicolaasgenootschap Nederland dat Sint-Nicolaas / Sinterklaas onlosmakelijk verbonden is met ZWARTE PIET .

 

 

 

De grootste traditie van Nederland is er gekomen door de jarenlange sublieme samenwerking tussen Sint-Nicolaas en ZWARTE PIET. Miljoenen Nederlanders en Vlamingen dragen het Sinterklaasfeest op handen en zij koesteren het ijzersterke duo.

Het huidige Sinterklaasfeest heeft geen enkele relatie met racisme en ook niet met slavernij. Immers de historische context van Sint-Nicolaas is vele eeuwen oud. Al die tijd heeft de goedheiligman zich laten omringen door contrasterende metgezellen en dit in binnen- en buitenland. Deze metgezellen hebben een duivelse oorsprong. In Nederland en Vlaanderen heeft Sint-Nicolaas Zwarte Pieten bij zich en in landen als Duitsland, Italië, Oostenrijk en Zwitserland wordt Sint-Nicolaas omringd door donkere, angstaanjagende, duivelse figuren. Op de pagina historie zijn afbeeldingen van deze figuren te zien.